Komárno podalo prihlášku do Ligy majstrov, v Challenge Cupe päť klubov

01.06.2021 Bratislava

Bratislava 1. júna (TASR) - Slovenský volejbal môže mať v novej sezóne európskych pohárových súťaží pod hlavičkou Európskej volejbalovej konfederácie (CEV) až šesť zástupcov. Úradujúci mužský majster Rieker UJS Komárno sa prihlásil do prestížnej Ligy majstrov, do pohára číslo tri Challenge Cupu podali prihlášku muži TJ Spartak Myjava a VKP Bratislava a ženy Volley project UKF Nitra, VK Pirane Brusno a VKP Bratislava. Žreb európskych pohárov sa uskutoční v piatok 25. júna.

Komárno bude prvým slovenským zástupcom v európskom pohári číslo jeden od roku 1999, keď v Lige majstrov účinkoval VKP Bratislava. "Nerodilo sa to ľahko, chceli sme, aby to bolo po všetkých stránkach pre klub zodpovedné rozhodnutie. Dôležité bolo zistiť, aký je záujem aj zo strany našich podporovateľov o takúto prezentáciu klubu, mesta, regiónu a vlastne celého Slovenska na najvyššej volejbalovej úrovni. Po zisku titulu je to pre nás ďalšia výzva. Takáto príležitosť sa nenaskytne každý deň, povedali sme si teda: kedy inokedy do toho ísť, ak nie teraz?" uviedol na webe Slovenskej volejbalovej federácie prezident komárňanského klubu Ladislav Ferencz.

Pre klub, ktorý v uplynulých dňoch predstavil ako novú posilu hrajúcu legendu Emanuela Kohúta a informoval o predĺžení spolupráce so skúseným kapitánom Františkom Ogurčákom, to bude absolútna premiéra na európskej scéne. "Uvedomujeme si, že na dobrú reprezentáciu potrebujeme okrem financií aj hráčsku kvalitu. Pracujeme na tom a vyzerá to celkom dobre. Nechceme sa len zúčastniť, ale aj zabojovať o slušné výsledky," pokračoval L. Ferencz a doplnil: "Najväčšou neistotou je pre nás pandemická situácia. Nevieme, ako to bude na jeseň s cestovaním či účasťou fanúšikov, to nás trápilo najviac. V tomto smere to bol trochu risk, ale povedali sme si, že do budúcnosti budeme hľadieť optimisticky a ideme do toho."

Domáce zápasy v Lige majstrov plánuje Komárno odohrať v nitrianskej hale na Klokočine. "Naša hala na túto súťaž nie je vyhovujúca, kritériá sú prísne. Halu v Nitre poznáme veľmi dobre, v závere sezóny sme tam kvôli testovaniu na koronavírus v našej domácej hale odohrali dôležité zápasy. Spolupráca s vedením haly bola výborná a sľúbili nám, že aj tentoraz nám maximálne vyjdú v ústrety. Uvedomujeme si, že je to pre nás určitý hendikep, keďže Ligu majstrov chceme hrať pre našich fanúšikov. Na druhej strane, Nitra nie je až tak ďaleko, lokalita je dobrá a veríme, že oslovíme aj širšiu volejbalovú komunitu, keďže ideme reprezentovať celé Slovensko," uzavrel prezident Rieker UJS Komárno.

Extraligový finalista z Myjavy sa do Európy vracia po štyroch rokoch, naposledy účinkoval v Challenge Cupe 2017/2018 a dosiaľ najväčší úspech dosiahol o rok skôr postupom do štvrťfinále tejto súťaže. UKF Nitra aj Pirane Brusno absolvovali vlani v Challenge Cupe európsku premiéru; Nitrianky postúpili do štvrťfinále, Pirane po veľkom boji neprešli v šestnásťfinále cez španielsku La Lagunu.

VKP Bratislava, ktorý sa vlani vrátil do mužskej extraligy po ôsmich rokoch, sa predstavil v Európe naposledy v Challenge Cupe 2008/2009. Novovzniknutú ženskú zložku policajného klubu čaká na európskej scéne aj v domácej extralige premiéra.


Kluby prihlásené do európskych pohárov CEV 2021/2022:
muži:

Rieker UJS Komárno (Liga majstrov)
TJ Spartak Myjava (Challenge Cup)
VKP Bratislava (Challenge Cup)

ženy:

Volley project UKF Nitra (Challenge Cup)
VK Pirane Brusno (Challenge Cup)
VKP Bratislava (Challenge Cup)
 

Vyberte región